Annons

Det går bra för den 24-årige snowboardåkaren Chris Sörman från Bankeryd. I 15 år har han ägnat sig åt vintersporten och idag tävlar han på elitnivå och tillhör Sverigeeliten. Säsongen närmar sig nu med långa resor, tävlingar och filminspelning, sådant som hör livet till för den som vill satsa på en karriär på brädan.

Annons


Chris Sörman får hjälp av Tommie Lindberg att bli starkare inför den kommande säsongen.


Namn: Chris Sörman
Ålder: 24 år
Bor: Bankeryd
Aktuell: Framgångs- rik snowboardåkare som ligger i hård- träning.
Tävlar i: Big air och slope style.

Under sommaren har han byggt på ett nytt hus tillsammans med sin pappa men det börjar bli dags att hårdträna inför säsongen. Till sin hjälp har han fått Tommie Lindberg som är jobbar som Elit personal trainer och kostrådgivare i Jönköping.
- Vi vill toppa mig till max inför den här säsongen, förklarar Chris som har flera meriter med sig i bagaget. Bland annat vann han European Open 2005 och Gap session i Tyskland 2008. Två stora tävlingar i snowboardvärlden.

Tommie har satt ihop ett schema som Chris ska följa, sex dagar i veckan. Det handlar om allt från spänst, styrka,explosivitet och smidighet.
- Han är väldigt stel, kommenterar Tommie som satt elitåkaren i tuff träning. Efter ett av de första träningspassen låg Chris däckad på golvet och var likblek i ansiktet. Anledningen var en alltför kolhydratfattig kost, något som det nu ska bli ändring på.


Foto: Privat bild


Foto: Privat bild

I dag lever Chris på sin sport och målet med att ha en personlig tränare är att han ska vinna fler tävlingar och ligga på topp.
- Jag tar tävling för tävling, säger Chris som tror att han kommer att satsa på snowboard fram till han är 30. Sedan lockar livet som egen företagare. Han driver företag sedan tidigare och har redan ett projekt på gång med ett eget underklädesmärke.