Annons

Det var rejält blåsigt när de båda lagen promenerade in på Falkenbergs IP. Redan efter 30 sekunder fick hemmalaget en riktigt bra målchans när en långboll gav Jesper Karlsson ett kanonläge i straffområdet, men Karlsson fick inte träff på bollen. J-Södra tog sig in i matchen och började rulla boll allt bättre. I matchens tjugoförsta minut får Daryl Smylie bollen några meter utanför straffområdet och det syns tydligt vad nordirländaren vill göra, dra till bollen med fotens insida och sikta på bortre stolpen. Han gör just det och bollen sitter perfekt intill stolpen, ett riktigt läckert fotbollsmål.

J-Södra hade bra kontroll på matchen

Matchfakta

Falkenbergs FF - J-Södra 0-5 (0-2)

0-1 (21) Daryl Smylie, 0-2 (41) Tommy Thelin (straff), 0-3 (62)..

Matchfakta

Falkenbergs FF - J-Södra 0-5 (0-2)

0-1 (21) Daryl Smylie, 0-2 (41) Tommy Thelin (straff), 0-3 (62) Tommy Thelin, 0-4 (69) Robert Gojani, 0-5 (83) Dzenic Kozica.

Varning J-Södra, Robert Gojani

Publik: 2 638, Falkenbergs IP.

Falkenberg försökte trycka tillbaka sina motståndare men skapade inga heta målchanser och gästerna hade bra kontroll på försvarsspelet. Efter 40 minuter stångade sig Smylie in i offensivt straffområde och blev nerdragen, Mohammed Al-Hakim blåste av och pekade på straffpunkten. Tommy Thelin tog hand om straffen och var hur säker som helst när han skickade in bollen lågt i högra hörnet.

– Jag brukar försöka hålla mig rätt så kall och det gick bra denna gång, jag har missat två tidigare under träningsmatcherna. Men jag brukar vara rätt säker i tävlingsmatcherna, sa Thelin i C-more i pausen.

Annons

J-Södra kontrollerade matchen fullt ut från 0-1 och framåt. I den andra halvleken avgjordes matchen när J-Södra gjorde 0-3. Bortalaget skapade en hörna, Falkenberg vann bollen och gick på kontring. J-Södra vann tillbaka bollen och kontrade på kontringen, bollen ut till Pawel Cibicki som rullade fram Thelin som läcker lyfte bollen över en överlgiven Otto Martler i hemmalagets mål.

Hemmalaget klappade igenom

Hemmalagets försvarsspel klappade igenom fullständig och Robert Gojani fick göra 0-4. J-Södra kom runt på kanten och inlägget rensades rakt ut i banan där Gojani hade hittat en enorm yta, helt ostörd fick han på en bra träff på volley och bollen satt lågt intill stolpen.

Även 0-5 var snyggt, Dzenis Kozica fick bollen och tryckte sig förbi en försvarare och rundade en annan. Därefter drog han in bollen i krysset, Falkenbergs försvar höll inte allsvensk nivå heller i den situationen. Målet innebär att Kozica nu spräckt sin poängnolla i Allsvenskan.

Segern innebär att J-Södra lyfter i tabellen, laget kliver förbi Kalmar och Sundsvall och placerar sig på en niondeplats i tabellen, det är nu sju poäng ner till kvalplatsen. Tränaren Jimmy Thelin var nöjd men samlad efter matchen.

– Det är kul för spelarna att få göra mål men det viktigaste är att vi tar poäng och fortsätter jobba hårt. Förklaringen är att vi fortsätter träna och utvecklas, idag stämde mycket men det gäller att ladda om inför nya matcher, sa Thelin till C-more direkt efter matchen.