Annons

Det blev 70 Superettanmatcher för målvakten Niklas Helgesson. Nu satsar han i stället på en ny karriär på fotbollsplan. Helgesson ska bli domare.
– Man får väl se om man har någon talang, och om man kan bli bättre än vad man var som spelare, säger han.
Niklas Helgesson vill inte säga att han lägger av helt.
– Det är alltid dumt att säga att man lägger av, det är bättre att säga time out på obestämd tid, säger han.
Men klart är att det inte blir någon fortsättning i Jönköpings Södra för 23-åringen.

Skadebekymmer
Sista året blev helt förstört av den fotskada han drog på sig under vintern.
– Foten är inte helt bra än. Jag kan inte spela fotboll just nu, kanske till våren. Jag har känt under året som jag varit skadad att jag inte har längtat tillbaka till fotbollen. Jag har inte saknat att gå till träningarna, jag har inte saknat matcherna. Jag känner inte att det här är ett bakslag, jag mår inte dåligt över att ta det här beslutet. Det känns bra att kommit till det här beslutet, säger han.

Alltid velat testa
Och nu väntar alltså domarkurser. Till vintern är det dags att sätta sig i klassrummet och plugga regler. Målet är, först och främst att se om han har någon talang för domaryrket, men Helgesson berättar att han vill se om han kan komma upp på samma nivå som domare som han gjorde som spelare.
– Men man kanske fastnar i division 5. Men jag tror att det kan vara roligt. Domare är något jag alltid känt att det skulle vara kul att testa, nu är det läge, säger han.