Sofie har tidigare ett SM-guld inomhus, men det här var hennes första utomhus.

- Att vara tillbaka på tävlingsbanan kändes helt underbart det var med stor glädje jag stod på SM-linjen igen. Jag trodde aldrig att jag skulle bli svensk mästare efter förra helgen helgen då jag har inte kommit igång helt med träningen och det är tufft motstånd på SM.

Inga dåliga vanor

- Men jag sköt utan dåliga vanor och krav på mig själv, det hjälpte nog en hel del. Jag är otroligt nöjd, säger Sofie Ståhlkrantz efter segern i damernas Elit Compound.

Lördagens kval gav fina förhållanden,fint väder, sol, värme och vindstilla, det perfekta bågskytte vädret. Söndagen blev det svårare förhållanden med regn och växlande vindar.

Dennis Ståhlkrantz i Herrar Elit Recurve sköt ett stabilt bra kval och placerade sig på femte plats. I kvarts finalen mötte Dennis rutinerade Göran Bjerendal, soms edan tidigare har 55 SM-guld, detta motstånd blev dessvärre i år försvårt trots att Dennis sköt bra.

Annons

Världscupen väntar

Till slut tog Göran hem matchen och blev senare under tävlingsdagen på nytt svensk mästare. Dennis slutade på en fin femte plats.

SM:et var en bra genomkörare för Dennis som nu laddar om för att om ett par veckor åka på landslagsuppdrag till världscupen i Berlin

Roger Ståhlkrantz slutade på en 5:e plats i Barebow Master 50 Herrar.

Tony Lindeberg slutade på en 33:e plats i Herrar Elit Compound.