Annons

Spring Inspiration är enligt arrangörerna själva den största modevisningen i Skandinavien som arrangeras av studenter och har gjorts i drygt 20 upplagor i Jönköping. Årets tema är Spring goes fashion week. Och nytt för 2019 är att showen kommer hållas i Munksjömagasinen istället för på Spira som fallet varit de senaste åren.

– Det gjorde vi framför allt eftersom när vi kollat på hur high fashion-uppvisningar sett ut på andra ställen, i Milano, Paris och nu senast Köpenhamn så är det mycket avskalat och långa catwalks. Det är inte så mycket sitta på läktaren-känsla som det blir inne på Spira. Nu får vi den möjligheten i de autentiska magasinen med en upp emot 30 meter lång catwalk, säger Felix Nilsson, som tillsammans med Lovisa Karlsson är projektledare.

Annons

– Vi ändrade konceptet eftersom vi vill göra något som kommer göra vårt år ihågkommet. Att vi inte åker in i mängden utan att år 2019 ska kommas ihåg, säger Lovisa Karlsson.

Hoppades på 150 sökande

Projektledarna hoppades att 150 sökanden skulle visa upp sig för juryn.

Båda två säger att de sedan tidigare är intresserade av branschen och den nya lokalen kommer göra att publiken ser kläderna bättre, göra modellerna mer rättvisa och kan få folk att få upp ett öga för hur modevisningar oftast ser ut.

På måndagen var det model casting, och den hölls på Spira. Med i juryn satt bland annat representanter från modellagenturen Mikas.

– Vi hoppas att det kommer 150 personer och vi söker 35-40 modeller till årets upplaga, säger Lovisa Karlsson.

– Modellerna går och utan dem är vi inget, det är därför vi har detta idag. Vi vill hitta modeller som kan gå och jobbar för att hitta en så bra blandning som möjligt, fyller Felix Nilsson i.

En av de sökande var Ezgi Ergun, hon berättade att hon tittade på modevisningar när hon var yngre och då blev inspirerad, hon medgav till Jnytt att det fanns viss nervositet innan hon skulle in till juryn.

– Men jag vill vara en del av ett så stort event, det verkar så roligt, säger hon.