På fredagseftermiddagen var det dags för Erik Dahlbergsgymnasiets andra bal, och även den här gången höll man till på Kulturhuset Spira. Även en annan sak var sig lik: Balparen fick göra entré i högsommarvärme och under en strålande sol - och man kan lugnt säga att eleverna sken ikapp med solen.

"Kul men overkligt"

Julia Strandberg, som går ut Vård- och omsorgsprogrammet, hade Sebastian Berg, som tar studenten från Ekonomiprogrammet, som balkavaljer.

- Det känns kul men overkligt. Det är något som man har längtat efter länge, och nu när man är här känns det overkligt, säger Julia.

- Det känns riktigt bra. Gymnasietiden har gått fort, och jag har inte varit beredd på att studenten är redan nu, men det ska bli jättekul, säger Sebastian.

Annons

En bal kräver en hel del förberedelser, och Julia lade en bra stund på att göra i ordning sin håruppsättning.

- Frisyren är viktig. Jag ville ha en håruppsättning, sedan har min kompis som gjorde den fått freestyla lite, säger hon,

Live-published photos and videos via Shootitlive

Lång tid med frisyren

Johanna Helt, som har läst Samhällsvetenskapsprogrammet, hade sällskap med Isack Filipsson, som tog studenten förra året.

- Vi ska dansa vals, men vi får se hur det går. Jag kan dansa, men inte han, säger Johanna.

- Annars är det viktigaste att ha kul.

Även Johanna hade lagt ner mycket tid på att göra fixa frisyren.

- Frisyren är jätteviktig, och min tog två timmar att göra i ordning. Alla ser håret men inte lika många ser sminket, så håret är viktigare - och det blev bra, säger hon.

JnyttTV. Hör vad balparet Julia Strandberg och Philip Sandahl säger inför balen i videoklippet ovan.

Du har väl inte missat att ladda ner Jnytts nya app?

Bal