Jnytt
Epostadress Lösenord

Annons

Solen strålade på första balparen

Solen strålade på första balparen

Nu märks det att studentdagen är nära förestående. På fredagen var det nämligen dags för årets första bal i Jönköping – och det var eleverna från friskolorna som var först ut.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

Allt om 2019 års studentutspring

Vill du läsa allt om årets studentutspring? För dig som Premium-kund kan du nu ta del av allt materialet. Klicka på länkarna nedan! Här finns allt samlat!

NHL-kontrakt och student - samma dag

Först NHL-kontrakt – sedan studentutspring. HV71:s lovande forward David Gustafsson hade ingen anledning att klaga under fredagen.
– Det är dubbel glädje, det känns sjukt kul, säger han.

Se allt från Pesets utspring

Konfetti och mycket dans och musik.

Soligt på Bäckadals studenter

Glädjen visste knappt några gränser när avgångseleverna på Bäckadalsgymnasiet sprang ut i strålande solsken vid lunchtid på fredagen.

Se alla bilder från ED:s utspring

"Vi vill tacka för vi fått låna era ungdomar, de är fantastiska" hälsade Erik Dahlbergsgymnasiet till alla föräldrar innan studenterna fick springa ut och skrika sig hesa.

Se allt från Jensens utspring

- Nu är det dags för livets skola. Den här tiden då de allra flesta har gått 12 år i den vanliga skolan är över. Nu är det andra utmaningar som tar vid.

Se bilderna från LBS utspring

Eleverna på LBS hade idag sitt utspring från Spira. Det var cirka 80 glada studenter från fyra olika klasser som sprang ut.

Bildspel- se alla balparen på Sanda

Sandagymnasiet är sist ut av Jönköpingsskolorna att gå på bal. Precis som vid de tidigare balerna kommer Jnytt fota samtliga balpar då vi har fotograf David Wreland på plats vid Spira.

Se bilderna från årets sista bal

Sandagymnasiet avslutade balsäsongen i Jönköping. Men trots kalla vindar och mörka moln var det idel leenden bland paren som anlände till Spira under tisdagen.

Se Sandas bal i repris

I eftermiddag var det dags för årets sista studentbal i Jönköping. Sist ut av gymnasieskolorna var Sandagymnasiet och det var Spira som gällde. Jnytt sände live när balparen anlände och gick på röda mattan. Se sändningen i efterhand här.

Vätternrundan: ”Rätt lugnt”

Under lördagen "invaderades” kommunen av cyklister som tagit sig cirka en tredjedel från starten i Motala. Som vanligt handlade det om allt från tävlingscyklister, elitåkare till glada amatörer som bara var nöjda om de tog sig i mål.

Talangen om storaffären i NHL

Flytt till USA, lagkapten i JVM, inblandad i en storaffär, flytt till Kanada och NHL-debut. Erik Brännström kan blicka tillbaka på en händelserik säsong.
– Det var självklart lite surt att lämna alla kompisar, säger han angående vinterns jättetrejd.

Allt om 2019 års studentutspring

Vill du läsa allt om årets studentutspring? För dig som Premium-kund kan du nu ta del av allt materialet. Klicka på länkarna nedan! Här finns allt samlat!

Assyriska kryssade – efter missarna

En kavalkad av missade lägen – och ”bara” ett poäng. Assyriska hade de stora chanserna men fick nöja sig med 0–0 hemma mot Kristianstad på lördagseftermiddagen.

HV71 står bakom nya seriesystemet

HV71 står bakom beslutet att ett lag flyttas ner direkt från SHL och ett lag går upp från Hockeyallsvenskan, vilket beslutades under ishockeyförbundets stämma på lördagen.
– Det är bra att syresätta systemet lite, säger HV:s klubbdirektör Agne Bengtsson.

Nu ska stränderna bli rena

Sommaren är på ingång och nu ger sig 500 ungdomar ut för att städa Sveriges stränder. I Jönköping är det ungdomar från Jönköping Södra som städar.

Uddlöst HFF förlorade: ”Vi brister”

Husqvarna FF gick på en nit när blåränderna förlorade med 0–1 borta mot Räppe. Nu tätnar kampen om topplaceringarna ytterligare i fotbollstvåan.
– De vinner rättvist i dag, säger HFF-tränaren Daniel Culha.

Lista - här ökar elpriserna mest

Elpriserna fortsätter att öka i Jönköpings län. Det visar den nationella Nils Holgerssonundersökningen, som kartlägger avgifter och taxor för ett flerbostadshus i landets samtliga kommuner.
Artikel 2 av 19
Allt om 2019 års studentutspring
Tillbaka till startsidan