Annons

Annons

Den 31 juli inledde Socialdemokraterna i Jönköping sin sommarkampanj på Vätterstranden där man lyfte valet som stundar den 14 september. För partiet blev det en start på valrörelsen.
– Det har gått jättebra och vår tidning har varit mer uppskattad än vad jag trodde från början, säger Johanna Storbjörk, ombudsman för Socialdemokraterna i Jönköping.
Hon tycker det känns kul att vara igång på riktigt nu inför höstens val även om hela sommaren sedan EU-valet varit fyllt av intensivt arbete inför riksdagsvalet i september.

Nej till gruvan
På plats vid Vätterstranden delade Johanna och Ilan De Basso ut sin sommartidning, som handlar om politik men som också bjuder på lite lättsammare innehåll och även vattenflaskor och frisbees. På vattenflaskan stod budskapet om att inte bygga någon gruva i norra kärr norr om Gränna.
– Vi har tagit ställning och med de förutsättningar som finns nu säger vi nej, säger Johanna till Jnytt.

"Fantastiskt mottagande"
I EU-valet gick Socialdemokraterna framåt i Jönköpings kommun med 1,5 procent och det tycker Johanna känns när de är ute och pratar med folk.
– Jag tänkte att folk skulle tycka att det var jobbigt att prata politik nu men mottagandet har varit fantastiskt. Det finns ett sug och en glädje kring att prata politik och våra tidningar har gått åt som smör i solsken.
Nästa vecka presenterar Socialdemokraterna sina valaffischer och sina huvudbudskap i valet 2014. Men redan nu kan Johanna avslöja vad det kommer att handla om.
– Det handlar om jobben och skolan!