Annons

Johan Roos har utsetts till ny vd för Internationella Handelshögskolan i Jönköping, det meddelar högskolan idag. Roos tar över efter Niclas Adler, som hoppade av förra året på grund av personliga skäl efter en viss tids turbulens.

Fick sparken
Johan Roos fick dock sparken från ansedda CBS, Köpenhamns handelshögskola, som var hans senaste arbetsgivare, i våras. Roos ansågs ansvarig för en fusion mellan ett privat utbildningsinstitut och CBS, ett samarbete som skulle visa sig strida mot den danska universitetslagen.
Enligt Sydsvenskan ska det lett till att ett femtiotal studenter som läste på Master of Business Adminstration, MBA-programmet, läste en utbildning som inte var godkänd av ett av de ackrediteringsinstitut som skolan använde sig av.
- Vi har inte på något sätt varit omedvetna om den situation som uppstod i Köpenhamn men det har inte legat till last i vår rekryteringsprocess. Annars hade vi aldrig rekryterat honom, säger Li Lejerstedt.

60-tal kandidater fanns
Ett 60-tal kandidater har funnits i rekryteringsprocessen.
- Vi har gått igenom det väldigt gediget. Johan kommer att tillträda i januari, fortsätter Li Lejerstedt.
Johan Roos har en doktorsexamen i International Business från Handelshögskolan i Stockholm. Innan han fick sparken från CBS var han under sex år vd för Imagination Lab Foundation, en ideell schweizisk forskningsorganisation, där han fortfarande ingår i styrelsen.
Fotnot: Jnytt har sökt Johan Roos för en kommentar, men utan resultat.