Minst 90 tjänster ska bort då Bonnier Broadcasting ska spara närmare 400 miljoner kronor på två år. Vd:n Casten Almqvist meddelade under torsdagen i ett pressmeddelande att pengarna ska sparas genom att 90 tjänster ska bort och att man tagit beslut om att lägga ner fyra lokalredaktioner helt, Jönköping, Norrköping, Falun och Sundsvall. I Jönköping arbetar två reportrar. TV4s riksreportrar minskas från 24 till 18.

Annons

TV4 har de senaste åren gjort stora besparingar. I april 2014 togs beslutet att lägga ner lokalredaktioner på en rad orter, Man slutade med lokala sändningar och i Jönköping minskades antalet anställda reportrar från sju till två personer.

TV4-Gruppen meddelar att man lägger ned kanalerna TV4 Komedi och TV4 Fakta XL. Även centralredaktionen i Stockholm drabbas av nedskärningar i personalstyrkan. Man lägger även ner Nyhetsbolaget och TV4Nyheterna flyttar tillbaka in i hjärtat av verksamheten.

"En nödvändighet"

– Det är helt nödvändigt med en mer vässad organisation för att vi ska kunna möta de fortsatta förändringar som ligger framför oss, den stenhårda konkurrensen, och också kunna stå emot när konjunkturen förr eller senare viker. Jag ser fram mot att välkomna nyhets- och aktualitetsverksamheten tillbaka och känner stort förtroende för att vi tillsammans kommer genomföra det här omställningsarbetet på ett sätt som stärker oss, samtidigt som det självklart känns tungt när duktiga medarbetare också måste lämna verksamheten, säger vd:n Casten Almqvist i ett pressmeddelande.

Det är främst CMore som blöder. Kanalen gjorde förra året en förlust på 400 miljoner kronor med en omsättning på 1,4 miljarder.