Jnytt
Epostadress Lösenord

Annons

Sparkrav på barnen – det händer nu

Sparkrav på barnen – det händer nu

Politikerna i barn- och utbildningsnämnden i Jönköpings kommun vill se en kostnadsberäkning innan de tar beslutet om en besparing inom förskolan och öppna förskolan.
– Vi vill se om det är värt summan vi sparar eller om det ger mer negativa konsekvenser, säger Anna Carlsson (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

"Allsvenska klubbar är intresserade"

Noah Shamoun fortsätter dra blickar mot sig. Han har sedan tidigare varit och provtränat med Parma och nyligen besökte han storklubben AC Milan. Intresset är stort för 16-åringen.
– Två allsvenska klubbar har uttryckt att de vill gå vidare, säger spelarens agent Christian Shamoun.

En till sjukhus efter bussolycka

En trafikolycka har inträffat i korsningen Björngränd och Kanalgatan i Jönköping. Ett 30-tal personer drabbades i olyckan.

Så blir vädret resten av veckan

Helgen bjöd på lättare snöfall i Jönköpings län och under måndagsmorgonen har det även fallit en del blötsnö över Jönköping. SMHI uppmanar trafikanter till försiktighet då det finns risk för halka, framför allt under morgontimmarna.

Då når Jönköping 150 000 invånare

Jönköpings kommun växer rekordfort och har nu över 140 000 invånare, det visar ny statistik från Statistiska centralbyrån (SCB).

Baby-träffar bryter segregationen

Konceptet Svenska med baby har kommit till Jönköping. Varje vecka träffas en grupp föräldrar tillsammans med sina bebisar för att umgås, träna svenska och stötta varandra.

Politikern brygger prisat öl hemma

Andreas Persson är inte bara socialdemokratisk kommunpolitiker på fritiden. Nej, han brygger även sitt eget öl. Och det med bravur. Han har nämligen nyligen kammat hem ett förstapris i en hembryggartävling.
– Ölet förenar alla mina intressen, förutom politik, säger Andreas Persson.

Pantbluffare härjar i Jönköping

Ett 20-tal fall av pantfusk har under den senaste månaden upptäckts i Jönköping, rapporterar P4 Jönköping.

Nyhetsminuten – måndag 11 november

Nyhetsminuten ger dig de senaste händelserna och snackisarna i Jönköping, sammanfattade på en minut. Podden släpper nya avsnitt fem dagar i veckan, från måndag till fredag.
Artikel 2 av 9
"Allsvenska klubbar är intresserade"
Tillbaka till startsidan