Annons

Det är i samband med att förbundskaptenen Francois Gomes fått en del återbud som han och hans stab nu valt att plocka in Sparks trepoängsspecialist för att bilda sig en uppfattning om den 20-åriga östgöten.

Men det är en lång och snårig stig om Uhrström ska lyckas knipa en plats i den slutgiltiga truppen.

Sveriges EM-förberedelser inleds den 25 maj i Södertälje med 15 spelare närvarande. Av dessa 15 spelare ska sen truppen bantas ner till 12 spelare som åker till Ryssland för dubbelmöte med värdnationen.

Efter matcherna i Moskva bär det sedan av till Slovenien för ytterligare träningsmatcher i mot Slovenien och Storbritannien.

Därefter väntar ytterligare träningsmatcher mot Spanien och Storbritannien i Spanien innan förberedelserna är avslutade.

– Självklart känns det oerhört stort att få chansen i seniorlandslaget. Det känns både roligt och en stor ära att få representera sitt land i sin valda idrott. Det har varit min målsättning och dröm sedan jag började spela basket och att nu vara här vittnar om att allt slit genom åren inte varit förgäves, säger Uhrström i ett pressmeddelande.

Annons

– Det ska bli jätteroligt att få vara med och spela och träna med dessa rutinerade spelare som jag sett upp till sedan ung ålder. Mina förväntningar är att jag ska kunna leverera på min högsta nivå och att det innebär att jag kan bidra till bästa möjliga förberedelser och resultat för laget.

EM avgörs i Lettland. Sverige spelar sina gruppspelsmatcher i huvudstaden Riga och ställs mot Montenegro (27 juni), Tjeckien (28 juni) och Frankrike (30 juni).

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app