Annons

Louice Halvarsson, som gjorde sin första match för Wetterbygden Sparks i januari 2018, har dragit ett tungt lass under lagets debutsäsong i Svenska Basketligan.

Halvarsson har spelat 35 minuter per match, tredje mest i SBL dam, skjuter 52 procent innanför trepoängslinjen, 87 procent från straffkastlinjen och har snittat en "double-double" under grundserien.

”Årets center kommer att gå till historien som en av de bästa basketspelarna Sverige har haft genom tiderna. Men vi skriver inget avskedskapitel ännu. Tvärtom har årets center efter uppehåll kommit tillbaka och är en av de främsta orsakerna till att hennes lag spelar slutspel i år. Med ett fantastiskt rörelsemönster, en grym vilja och stor rutin har hon flera år kvar på sin absoluta toppnivå. 17 poäng och 10 returer per match gjorde hon i grundserien”, skriver Svenska Basketbollförbundet i sin vinnarmotivering.

Annons

”Glad och stolt”

Halvarsson tar emot sin utmärkelse i morgon, onsdag, när Wetterbygden spelar sin kvartsfinal mot A3 i Huskvarna Sporthall.

– Det känns naturligtvis jätteroligt, ett kvitto på att jag nu är tillbaka på en nivå inom basketen som jag önskar vara på. Jag är glad och stolt över utmärkelsen som också inneburit mycket slit, speciellt efter både graviditet och den långtidsskada som jag råkade ut för nere i Ungern häromåret, säger hon i ett pressmeddelande.

Louice Halvarsson fick totalt 31 procent av rösterna och följdes närmast av Janel McCarville, Alvik Basket, 28 procent, och Hanna Johansson, Högsbo Basket, 16 procent.