Annons

Matchfakta

Basket, Basketligan

Uppsala Basket-Wetterbygden Sparks 63-76 (11-23, 19-18, 16-13, 17-22)

..

Matchfakta

Basket, Basketligan

Uppsala Basket-Wetterbygden Sparks 63-76 (11-23, 19-18, 16-13, 17-22)

Sparks poängplockare: Stephanie Gardner, 23, Louice Halvarsson, 18, Jelena Krsmanovic, 13, Emina Busatlija, 11, Anna Dahl, 9, Rakel Gyberg Engdahl, 2.

Publik: 352, SEB USIF Arena.

Wetterbygden Sparks vann första perioden med 23-11 och lade redan där en grund för segern.

– Vi fick en bra start på matchen och gjorde ett ryck efter bara några minuter. Det hjälpte oss under hela matchen, konstaterar Francisco Pinto.

Efter det var Uppsala aldrig riktigt nära att komma ifatt. Stars ledde med elva poäng i paus, med åtta poäng efter tre spelade perioder och vann matchen med 13 poängs marginal.

Annons

– Stundtals sköt vi bra och tog bra beslut, men vi kändes lite trötta i slutet av matchen. Men det var en stabil seger, det var under kontroll, säger Pinto.

Vad beror tröttheten på?

– Det är slutet av säsongen och vi har tränat på helt okej, så det är fullt naturligt.

”Spela med god känsla”

Sparks innehar den åttonde och sista slutspelsplatsen och har fyra poäng tillgodo på Visby, som är det enda laget som kan nå ikapp.

– Det som gäller är att Visby måste vinna sina två matcher, medan vi förlorar båda våra. Vi kan bara vinna vårt. Vi behöver spela med en god känsla och få ut så mycket som möjligt, säger Francisco Pinto.

Sparks avslutar grundserien med hemmamatch mot Eos och bortamatch mot Alvik. Visby har kvar att möta Norrköping och Högsbo.