Annons

Inför 242 åskådare i Uppsala ville hemmalaget ta säsongens första poäng när Wetterbygden Sparks kom på besök. Så skulle det inte bli.

Men Uppsala började bäst och hade en liten ledning efter matchens första period. I den andra tog sig bortalaget förbi och därefter släppte de den bara ifrån sig en gång.

– Det var inte jättevackert kanske, men jag tycker vi är laget som steppar upp efter halvtid och är ett starkare lag, säger Lovisa Hjern.

"Stoppar dem i rätt lägen"

Inför den tredje perioden var siffrorna 40-49 och i den fjärde rann Sparks ifrån, framför allt under de sista fem minuterna. Segerresultatet skrevs till 66-53.

– Vi utnyttjar våra spelare på ett bättre sätt än dem och gör poäng när det behövs. Vi stoppar dem i rätt lägen och det var det som avgjorde, säger Hjern och fortsätter:

Annons

– Jag tycker det är starkt av oss som lag att hitta den kraften och energin. Det är en tuff bortaresa en bit från Jönköping och att hitta rätt energi är inte alltid lätt. Men vi har den styrkan i det här laget och när det gällde idag så orkade vi. Vi spelade tillsammans och det var i försvaret det började, vi stoppade dem och då kom anfallsspelet också.

Två av matchens stora förgrundsfigurer var Huskvarnalagets amerikanskor. Sarah Saba gjorde 25 poäng. Samantha Cooper gjorde 18 poäng och tog lika många returer.

– De är fantastiska båda två, berömmer Lovisa Hjern och fortsätter:

– Sam har presterat riktigt bra i alla matcher hittills. Idag gjorde även Sarah ett extremt bra jobb med sina attacker. De är riktigt viktiga för oss och de bidrar med mycket.

Matchfakta

Uppsala Basket–Wetterbygden Sparks 53-66 (17-13, 10-17, 13-19, 13-17)

Poäng, Wetterbygd..

Matchfakta

Uppsala Basket–Wetterbygden Sparks 53-66 (17-13, 10-17, 13-19, 13-17)

Poäng, Wetterbygden: Sarah Saba 25 , Samantha Cooper 18, Lovisa Hjern 11, Emma Johansson 4,  Cajsa Uhrström 2, Jelena Krsmanovic 2, Ebba Sjökvist