Annons

Det är 20-åriga Lovisa Hjern, guard, som har bestämt sig för att lämna Norrköping Dolphins efter fyra säsonger för att istället pröva lyckan i Wetterbygden Sparks.

– Efter fyra raka ligasäsonger på hemmaplan kände jag att det var dags för något nytt, framförallt att få chansen att utvecklas i en ny miljö. I det sammanhanget känns Wetterbygden som rätt plats för mig då jag upplever klubben som ambitiös samtidigt som man är en förening som hela tiden vill utvecklas. Jag tycker att vi redan nu har ett spännande lagbygge med framförallt många duktiga skyttar. Att dessutom få ha en driven coach som “Frasse” lockade naturligtvis också lite extra. Min målsättning för nästa säsong blir att förbättra alla detaljer i spelet samtidigt som jag vill ta ansvar och visa vägen. På sikt vill jag försöka spela i ännu bättre ligor och jag tror att Wetterbygden kan vara ett bra steg mot det målet, säger Lovisa Hjern i en kommentar.

Annons

Wetterbygdens sportchef Dennis Aulander är nöjd med nyförvärvet.

– Jag såg Lovisa för första gången i samband med U20-landslagets EM-förberedelser här i Huskvarna för två år sedan. Redan då slogs jag av hennes frenesi och attackspel, en spelare som var totalt orädd och mer eller mindre kastade sig in i situationerna. Vi är många som både hoppas och tror att detta miljöombyte kan göra henne gott och att hon därmed är redo för att ta nästa steg. Det ska bli spännande att se Lovisa i våra färger och jag är övertygad om att vår publik kommer älska se henne spela nere i Huskvarna Sporthall, inte minst tack vare hennes uppoffrande spelstil, säger Dennis Aulander.