Inför matchen mot Halmstad kunde Spartans som sämst säkra en andraplats vid vinst. Hoppet om förstaplatsen stod helt i Ekeby Greys, laget som Spartans besegrade förra helgen. Ekeby Greys var tvingade att vinna över Limhamn Griffins på hemmaplan för att förstaplatsen skulle tilldelas Spartans.

Ekeby Greys gjorde det som behövdes och besegrade Griffins med 35-34, efter en hård och tuff match. Då stod det klart att Spartans skulle vinna division 1 södra vid seger över Halmstad Eagles som inför matchen låg på sjätteplats i tabellen.

Spartans tog kommandot över Eagles från första spelet. Anfallet flyttar bollen med säkerhet och både springspel och passningsspel fungerar mot Halmstads försvar.

Halmstad spelar bra fotboll framåt och Spartans försvar var tvunget att ställa om för att fortsatt hålla full kontroll i matchen.

Annons

Styrde matchen

- Vi styrde matchen med ett tungt och målmedvetet springspel och kunde kontrollera tiden till vår favör., säger offensiva koordinatorn Tony Gahlin.

Matchens bästa spelare i Spartans blev runningback Dani Hyytiäinen, rookie för säsongen, som aldrig någonsin vek ner sig när han fick bollen i händerna.

Spartans styrka är försvaret. Ett försvar som spelar aggressivt, snabbt och tekniskt. Mannen bakom försvaret är Joakim Holmqvist, tidigare spelare i Jönköping Hawks.

- Vår styrka är att vi hela tiden kan steppa upp även om vi tappar spelare på grund av skador. Vi har en grundidé som vi spelar efter. Från den kan vi göra små justeringar. Jag är övertygad om att det är vår styrka.", förklarar defensiva koordinatorn Joakim Holmqvist om sitt försvar.

Jönköping Spartans som spelar sin andra säsong med herrlag kan alltså titulera sig seriesegrare i division 1 södra. Man direktkvalificerar sig därmed till kvartsfinal i division 1-slutspelet som spelas 24-25 augusti.