På det brittiska övergångsfönstrets sista dag kom beskedet att Jönköpings Södra säljer sin 17-årige stortalang Peter Gwargis till Premier League-klubben Brighton & Hove Albion.

– Det har varit snabba ryck den här senaste veckan. I dag slutfördes allting. Det har varit bra samtal mellan alla parter. Vi är till slut nöjda med utfallet för föreningen, säger J-Södras sportchef Andreas Jankevics som inte vill kommentera övergångssumman.

– Vi vill alltid behålla bra spelare men till slut kommer ett steg där vi får släppa dem vidare på marknaden utifrån att det kommer nya äventyr som vi inte kan konkurrera med. Då är det med stolthet vi ser att våra spelare går. Spelaren har fått god utveckling och trivts här hos oss.

Då stänger övergångsfönstret

Gwargis blir den tredje spelaren att lämna klubben under sommaren efter att Anton Andreasson kritat på för serierivalen Öster och forwarden Árni Vilhjálmsson brutit sitt kontrakt. Dessutom är mittbacken Anton Liljenbäcks säsong är över på grund av en korsbandsskada.

Annons

Det svenska övergångsfönstret stänger på lördag. Bråda dagar väntar om superettanklubben vill förstärka truppen inför resten av höstsäsongen.

– Vi jobbar vidare och skannar marknaden. Vi gör det jobbet som vi ska göra. Sedan ser vi vad som finns tillgängligt och försöker ta strategiskt bra, långsiktiga beslut, säger Jankevics.

– Vi jobbar brett på marknaden och ser vad vi kan komma åt för någonting som finns tillgängligt och om det är något som stärker oss.

Relaterat: Lämnar J-Södra för Premier League