Mariebo IK gick in med högt huvud inför årets säsong och proklamerade att de nu satsar mot elitfotbollen. Säsongen hittills har inte motsvarat förväntningarna och lagets hopp om serieseger är sedan länge borta.

"Inte inne på värvarspår"

Nu är det sommaruppehåll och laget slickar såren, några nya spelare in är inte troligt, säger sportchef Conny Nilsson.

- Vi är inte inne på något värvarspår. Oavsett vad man tycker om resultaten så tycker vi fortfarande att vi har en bra trupp. Det handlar om att vi vill vara hela och friska. Vi hoppas att några långtidsskadade spelare ska kunna kurera sig så vi har en komplett trupp i höst, säger han till Jnytt och fortsätter:

- Ida Andersson har haft stolpe ut och knappt spelat en enda match. Sen har vi haft några hjärnskakningar också, bland annat på Ellen Toivio nu det sista. Så det vi hoppas på, att bli hela och friska.

Annons

Conny Nilsson berättar för Jnytt att de heller inte har fått några förfrågningar från klubbar på någon av sina spelare.

- Det finns alltid en risk med en ideell verksamhet att spelare går till lag högre upp, men det är inget aktuellt i dagsläget. Det kan komma klubbar och knacka på dörren, men det har ingen gjort än.

Vad säger du om er vårsäsong?

- Det skulle vara hyckleri att säga att man är nöjd. Vi hoppades att slåss om den yttersta platsen, men nu är vi i mitten med en match mer spelad än många av lagen. Vi är inte nöjda med resultaten.

Elitsatsningen påverkas inte

Vad är det som har gått fel?

- Det är många samlade faktorer som har gjort att vi inte haft medstuds, det är inte en enskild sak. En av sakerna är att vi inte har haft alla spelare tillgängliga, men samtidigt har vi en bred trupp. Det känns konstigt att vi har hamnat här, men det finns det andra lag som gjort tidigare också. Detta är en ideell verksamhet med ideella spelare som spelar på sin fritid, det finns lag med proffs som har liknande säsonger, menar sportchefen och säger att han inte tycker elitsatsningen har fått sig en törn.

- Vi går vidare med den och jobbar hårt med satsningen och planeringen. Det här påverkar inget i negativ riktning. Vi hade hoppats på bättre resultat än vad vi har i år, och det är inget att hymla med. Men vi kan inte tycka synd om oss själva utan måste försöka göra något åt det. Det är lätt att åka båt med vind i seglen, för oss gäller det att vi hittar rätt vind igen, avslutar Conny Nilsson.