Annons

Sportfiskemässan är tillbaka i Jönköping igen efter att förra året ha arrangerats i Stockholm. Nu arrangeras den för femte gången på Elmia och det blir tre intensiva dagar 17-19 mars med flera nyheter.

Fakta om fiske


Fler än 1,6 miljoner svenskar fiskar varje år. De viktigaste arterna som fiskas är abborre, gä..

Fakta om fiske


Fler än 1,6 miljoner svenskar fiskar varje år. De viktigaste arterna som fiskas är abborre, gädda, öring och makrill. Fångsten uppskattas totalt till 16 000 ton varav 9 000 ton fångades i sjöar och vattendrag och 7 000 ton utmed kusterna och i havet. Av detta fångades 11 000 ton med handredskap.

Bland dessa märks bland annat Workshop - Bygg det perfekta fiskespöt och det mycket efterlängtade Trollingtorget.

Annons

- Besökaren på Sportfiskemässan kommer bjudas på fler aktiviteter och nyheter än någonsin. Det rekordtidiga intresset, som gjort att vi utökat mässytan med ytterligare en hall, säger en hel del om det fortsatt växande intresset för fiske.

Fler aktiviteter

- Inför Sportfiskemässan 2017 satsar vi hårt på att skapa möjligheter för att visa all sorts sportfiske som finns att erbjuda, det ska finnas någonting som tilltalar alla, från nybörjaren till den riktige sportfiskenörden. Det kommer att bjudas på ännu fler nyheter och aktiviteter än tidigare, säger Agneta Brunell, projektledare för Sportfiskemässan.

På årets mässa ställer branschens stora profil Claes Svartzonker Claesson ut med egen monter. Claes blev känd genom reklamsamarbetet med Volvo och har under senaste året synts i fiskeprogrammet Fiskefeber och i kockprogrammet Kniven mot strupen. På mässan kommer han att visa upp sina egna handgjorda beten och för de som är sugna att prova själva har han en Betesbyggarkiosk i montern.

Två klassiker

Metetorget och Trollingtorget två efterlängtade klassiker tillbaka på mässan
I Jönköping är intresset stort för både mete och trolling. Metet lever upp bland alla vackra insjöar och närheten till Vättern och Vänern gör att trollingen har sitt Mecca här.