Varje år utnyttjas sex miljoner barn i sexhandeln över världen. Jönköpings Studentkår menar att det är fruktansvärda siffror som måste få ett slut. Därför vill man, tillsammans med Musikhjälpen, lyfta detta ämne och få fler att agera mot sexhandeln.

Det är bakgrunden till Midnight Race, som kommer att genomföras natten till 12 december. Både allmänhet och Jönköpings studenter är inbjudna till loppet där deltagarna springer eller kör segway runt Munksjön.

Är kostnadsfritt

– Midnight Race är en chans för alla studenter såväl som allmänheten i Jönköping att i samlad trupp göra en insats mot sexhandeln med barn. Jag och Hanna Fox (som startat detta initiativ) hoppas se så många som möjligt ansluta till Midnight Race, vare sig det handlar om att delta i loppet eller skänka valfri summa till Musikhjälpen. Tillsammans gör vi skillnad, säger Jimmi Kjellberg, projektledare på Studentkåren, i ett pressmeddelande.

Annons

Evenemanget är helt kostnadsfritt men alla deltagare ges möjlighet till att skänka en valfri summa till Musikhjälpen, i deras kamp mot sexhandeln med barn.