Annons

IBK Göteborg gick segrande med 2-1 i den första kvalmatchen den gångna helgen, och JIK var därmed piskat att vinna i match två för att inte hoppet om spel i superligan nästa säsong skulle vara borta.

Matchfakta

Innebandy, Kval till Svenska Superligan, match 2:3

IBK Göteborg-Jönköpings IK 1-5 (1-1, 0-3, 0-1..

Matchfakta

Innebandy, Kval till Svenska Superligan, match 2:3

IBK Göteborg-Jönköpings IK 1-5 (1-1, 0-3, 0-1)

JIK:s målskyttar: Felicia Glad, 2, Gabriella Strandberg, Ellen Svensson, Sofie Claesson.

Publik: 225, Torpahallen.

1-1 i matcher.

Göteborgarna gjorde matchens första mål bara 56 sekunder in i första perioden, men det var enda gången som hemmalaget var i ledning. JIK kvitterade till 1-1 genom Gabriella Strandberg drygt halvvägs in i samma period.

– Vi fick en jättetuff start med en tidig utvisning och baklängesmål. Men vi hade en bra känsla på bänken ändå. Det satte sig inte i huvudet utan vi fortsatte spela riktigt bra. Men 1-1-målet var förstås jättepsykologiskt viktigt, säger Robert Nordlund.

Två raka mål från Glad

I andra perioden drog bortalaget ifrån till en 4-1-ledning. Felicia Glad gjorde både 2-1 och 3-1 innan Ellen Svensson drygade ut ledningen ytterligare.

Annons

– I andra spelade vi jättebra. Vi lyckades trycka ner dem och hålla dem på utsidan, och vårt andra mål tryckte vi in direkt när vi fick spela powerplay, säger Nordlund.

JIK punkterade matchen när Sofie Claesson satte 5-1 när det återstod tre och en halv minut av tredje perioden.

– Vi spelade mycket på resultatet i tredje. Vi spelade smart, vårdade boll och flyttade den över stora ytor. Det var riktigt roligt att se. Det här var vi värda med tanke på sättet vi förlorade i första matchen, säger Nordlund, som menar att hans lag spelade upp sig.

”Orkade inte stå emot”

– Vi höjde energinivån och intensiteten och sprang mer i varje byte. Vi gjorde egentligen allting över hela banan mer rejält, och då orkade inte de stå emot oss. Jag vill hylla alla spelare, men Felicia Glad, Kajsa Reingård och Ellen Svensson var extremt bra.

Lagen möts igen i Arenan i Idrottshuset på lördag. Vinnaren i den matchen spelar i högsta serien nästa säsong, medan förloraren får fortsätta i allsvenskan.

– Det blir roligt och inspirerande att få chansen att få avgöra på hemmaplan. Vi ska visa att vi är det lag som hör hemma i SSL, säger Robert Nordlund.