Klockan 17.45 på torsdagen larmades polisen till ST1:s bensinstation på Ekhagen i Jönköping. Minst en person hade varit inne och tagit föremål som tillhörde någon i personalen. Det handlade om en mobiltelefon och eventuellt något mer.

Flera polispatruller larmades till platsen, och en man i 25-årsåldern greps utanför macken där han väntade i en bil. Det handlade dock inte om samme man som var inne på macken, den personen tog en taxi från platsen. Mannen i bilen misstänks ha varit en medbrottsling.

– Mannen greps initialt för rån, men brottsrubriceringen har ändrats till medhjälp till stöld, säger Åsa Willsund, presstalesperson vid polisen region Öst.

Taxichaufför kontaktade polis

Senare på kvällen hörde en taxichauffören av sig till polisen och berättade att han kan ha kört den misstänkte gärningsmannen.

Annons

- Taxichauffören berättade att han läst om stölden under kvällen och att han kört en man från den aktuella macken till en p-plats på riksväg 40 i riktning mot Göteborg, berättar Madeleine Andersson på Jönköpingspolisen.

En polispatrull hittade mannen där taxin släppt av honom och han greps misstänkt för stöld. Båda männen har anhållits av åklagare och ska förhöras vidare.