Annons

Ett inbrott inträffade på Statoil i Bankeryd under lördagsmorgonen. Tjuvarna hade stulit en större mängd cigaretter.

Annons

— Vi vet inte exakt hur många paket som försvunnit, men det är mer än ett tiotal limpor – så värdet är uppskattningsvis flera tusen kronor. Patrullen har varit på plats och pratat med personalen. De lovade att återkomma efter sin inventering. Än så länge har de dock endast märkt att massor av tobak är de produkter som tagits ifrån dem, berättar vaktbefälhavare Bo Gunnarsson.

Grym mellanrubrik

Gärningsmännen har haft en stege, tagit sig upp till taket av bensinstationen och där sågat ett hål. Sedan har de tagit in sig genom ett innetak till lokalerna och gjort ytterligare ett hål, men mött motstånd.

— Det är en hel del materiella skador, som lär bli ännu dyrare att få lagat än värdet av den stulna tobaken. Det är lätt att godset är det enda som kommer i fokus efter en stöld, men då glömmer man reparationskostnaderna. Gipsskivor är söndersågade och hålet tjuvarna skapat i plåttaket är cirka 45x45, så det är rejält. De har dessutom brutit upp ett säkerhetsskåp, där limporna med cigarettpaketen förvarades, återger Gunnarsson.

Texten uppdateras