Husen byggs direkt vid Vättern i området Sjöåkra. På de nyexploaterade tomterna kommer Trivselhus i den första etappen att uppföra nio treplanshus och sju tvåplanshus i ägandeform.

– Byggnation på höjden ger alla möjlighet att ta del av Vätterutsikten på området, säger Mikael Sörmander, som ansvarar för försäljningen i samarbete med Fastighetsbyrån, i ett pressmeddelande.

Balkong och uteplats

Det blir äganderätter med helkaklade våtrum, enstavsparkett och rostfria vitvaror. Möjligheterna att forma en personlig bostad finns genom olika materialval och tillval i en online-konfigurator.

Husen har såväl balkong som uteplats i marknivå. Färdigplanerad exteriör och trädgård med gräs, häckar och stenlagd uteplats ingår också i husköpet.

”Ett naturligt steg”

Svanenmärkningen innebär att husen granskas ur ett livscykelperspektiv. Det är ett helhetsgrepp på byggprocessen, byggnaden och hur den används och förvaltas. Alltifrån träet i takstolarna till spacklet i badrummet har granskats för att leva upp till Svanens krav, vilket garanterar en sund boendemiljö fri från hälsofarliga kemikalier.

Annons

– Vi bygger i trä och står för hållbara hem. Att miljöklassade hus spås bli ännu mer attraktiva på framtidens bostadsmarknad gör Svanenmärkning till ett naturligt steg för både oss och våra kunder, säger Pernilla Enkler, chef för hållbarhet på Trivselhus, i pressmeddelandet.

De som står i tomtkö i Jönköpings kommun erbjuds förköpsrätt under sommaren. Totalt har Trivselhus 28 byggrätter på området.


Foto: Illustration


Foto: Illustration


Foto: Illustration