Annons

I lördagens första race tog sig Linus Ohlsson, som tävlar för Flash Engineering, inte i mål. Men i det andra gick det betydligt bättre. Tenhultssonen hade kontroll på loppet från start till mål.

Annons

Det enda som hotade segern var ett kraftigt regnoväder de sista varven som gjorde förhållanden okörbara. Ohlsson höll sig dock på banan och tog sin första STCC-seger sedan comebacken.

”Betyder mycket”

– Den här segern betyder jättemycket för både mig och hela Flash Engineering. Det känns som en comeback. Racet var på ett skönt sätt väldigt tråkigt för mig men i slutet blev det spännande. Det var som att köra med sommardäck på is och det var helt okörbart. Skönt att det höll hela vägen, nu har vi vunnit två helger i rad, säger han till STCC:s webbplats.

Linus Ohlsson återfinns på sjunde plats i totalställningen på 122 poäng. Det återstår en tävling, som körs på Ring Knutstorp om tre veckor, och då avgörs det vem som blir STCC-mästare 2016. Inför den sista tävlingen leder Richard Göransson med 22 poäng före tvåan och stallkamraten Robert Dahlgren.