Annons

Säsong två av programmet Tro, hopp, och kärlek – där präster och pastorer samt diakoner söker efter den stora kärleken – börjar gå mot sitt slut. En av de som frikyrkopastorn Filip Wennerlund fattat tycke för är 23-åriga Stina Johannesson som bor i Jönköping. Men för Stina var det inte givet att ens ansöka till att vara med i programmet.

Fakta: Frikyrkopastorn Filip Wennerlund

32-årige Filip Wennerlund är frikyrkopastor i Malmö hus kyrka och arbetar även som säkerh..

Fakta: Frikyrkopastorn Filip Wennerlund

32-årige Filip Wennerlund är frikyrkopastor i Malmö hus kyrka och arbetar även som säkerhetsvakt samt samlar lego på fritiden. Han håller gudstjänster i sitt eget vardagsrum och letar i Tro, hopp och kärlek efter sitt livs kärlek. Om det är Jönköpingsbon Stina Johannesson som fångat hans hjärta ser vi på tisdag.

— Jag såg en bild på Instagram en dag om att det skulle börja en ny säsong och att de sökte kvinnor som var intresserade av Filip. Jag gillade kortet, utan att tänka efter särskilt mycket kring det. Samma kväll ringde redaktören upp och undrade om jag ville dejta Filip. Tydligen hade produktionsteamet sett över mina sociala medier och trodde att vi två skulle passa bra för varandra. Jag bad att få några dagars betänketid och då sa de att de skulle ringa imorgon igen, återger hon.

Var sugen på ett äventyr

Stina hade tusen frågor och visste inte hur hon skulle göra. Hon hade gillat den första säsongen av programmet och faktiskt tänkt tanken att det var synd att hon själv inte hade sökt. Samtidigt var hennes föräldrar skeptiska till hur deras dotter skulle porträtteras i tv.

— Men när redaktören hörde av sig igen tackade jag ja. Jag kände att jag ville ta chansen och såg fram emot ett spännande äventyr. Dessutom verkade Filip charmig och lätt att prata med att döma av sin prestationsfilm. Han hade många vänner, så det var ett gott tecken och inte nog med det så var han snygg också – så jag skrev ett brev och höll tummarna, berättar hon.

Blev positivt överraskad

Annons

Filip blev nyfiken på Stina och valde ut henne, samt två andra tjejer, att få lära känna bättre. Stina var förväntansfull och undrade om det skulle bli kärlek vid första ögonkastet.

— Jag var supernervös första gången jag skulle få träffa honom och stammade nästan fram orden. Eftersom det haglade ute blev det bestämt att jag skulle komma hem till hans lägenhet. Men allt släppte när han öppnade dörren och gav mig en kram. Jag vet att tv framställde kvällen som att det var ganska stelt och så, men jag tyckte det gick mycket bättre än jag hade vågat tro, menar hon.

Frustrerande att inte veta

Ju mer 23-åringen fick dejta Filip desto mer föll hon för honom:

— Mina känslor blev bara starkare och starkare. Jag blev riktigt kär i honom efter "kyrkdejten" i hans vardagsrum, när jag hade sett honom i sin pastorsroll. Hans kärlek till Jesus var väldigt attraktiv och det är det viktigaste för mig. Dock visade det sig att han inte var lika öppen vad gäller hans känslor som jag hade trott. Under största delen av programmet gick jag ovetandes. Gillade han mig lika mycket som jag gillade honom? funderade jag. Enda gången vi fick ha kontakt var under våra dejter och då avslöjade han inget – inte ens efter att jag hade erkänt att jag tyckte om honom. Det var jobbigt.

"Ångrar inte att jag var med"

Stina upplevde det som att SVT gärna gjorde narr av kvinnorna som tävlade om Filips hjärta:

— Det gottade de sig verkligen i, till exempel på Facebook. Jag tyckte inte heller om den bilden av mig som visades i början, men för varje program blev det mycket bättre. Jag kände att jag blev mer självsäker och vågade stå upp för mig själv. Jag ångrar absolut inte min medverkan, utan är jättenöjd med resultatet och har utvecklats mycket av att vara med. Dessutom blev jag och min rival Lidia goda vänner. Vi kunde sitta uppe hela kvällarna och prata. Även efter programmet har vi umgåtts några gånger. Men om jag även fick en partner genom min medverkan tänker jag inte avslöja.

"Många kommer att bli förvånade"

På tisdag ser vi hur det går. Då kommer rivalen Cilla att berätta om sin dejt med Filip och visa upp vilken present han gav henne. Därefter är det frikyrkopastorns tur att berätta för de två kvinnorna om han valt någon av dem att satsa på för resten av livet.

— Jag var förberedd på både det faktum att han kunde välja mig, men också att jag kunde bli bortvald för att inte bli besviken. Jag tror däremot många kommer att bli förvånade över vad som händer. Det är inte riktigt som man kanske trodde, poängterar Stina med glimten i ögat.

Tv