Annons

Josefin Holm har precis läst klart sitt andra år på sin kandidat, Marketing Management och Fares har läst klart sitt första år på mastern, Managing in a Global Context.

Alla stipendiater

Lisa Ekman, Marketing Management

Johan Persson, International Management

Gustav Tärn, International..

Alla stipendiater

Lisa Ekman, Marketing Management

Johan Persson, International Management

Gustav Tärn, International Management

Fares Youcefi, Managing in a Global Context

Josefin Holm, Marketing Management

Kristina Lundgren, Strategic Entrepreneurship

Johanna Sterner, Strategic Entrepreneurship

Annika Nordqvist, Civilekonomprogrammet

Elisabeth Samuelsson, Marketing Management

Nathalie Ahlin, Civilekonomprogrammet

Stipendiet ska användas till den kommande utlandsterminen och delas ut av stiftelsen Jönköpings Borgarekassa och Bjuggska fonden.

Inte bara studier

Både Josefin och Fares har båda varit engagerade utanför studierna.

Bland Josefins engagemang kan bland annat nämnas, projektledare för International Day på JIBS och en del av projektteamet för Spring Inspiration. Fares har bland annat varit event och fadderansvarig då han under två år var med i Sexkreaktion. Han har också varit med och gjort podden till nextstep och varit en del av eventteamet för nextstep. För närvarande jobbar Fares i matpoolen på Akademien och sitter i studentkårens styrelse.

Hur har ni fått både studierna och alla era engagemang att gå ihop?

Annons

- Det är mestadels vilja och man hade inte varit engagerad om de inte hade vart så roligt. Det handlar mycket om att pussla och planera sin tid, säger Josefin.

- För mig är det en flykt från studierna, säger Fares. Som student är man aldrig riktigt ledig så att engagera sig i något är en möjlighet att bara koppla bort allt vad plugget innebär. Sen är det fruktansvärt kul också!

Eftersom man bara har en begränsad tid till att plugga på blir man också mer effektiv menar Fares och citeraren en av nextsteps talare, ”Pressure makes Diamonds”.

Hur känns det att ha fått stipendiet?

– Väldigt kul att få något tillbaka säger Josefin och Fares fyller i med att det blir som ett kvitto på att det är värt de där extra timmarna!

Engagemanget gör studierna

Josefin, Fares och de övriga stipendiater har något mer än sina höga betyg gemensamt. De har nämligen på ett eller annat sätt engagerat sig utanför studierna.

- Stipendiet blir som ett bevis på att engagemang kan lyfta folk att prestera bättre i sina studier säger Fares.

- Det sänder också signaler till alla nya studenter som inte riktigt vågar engagera sig i början att det faktiskt går bra, det är till och med engagemanget som gör studierna! fyller Josefin i.