Annons

Rolf-Göran Bengtsson har rönt stora framgångar under sin karriär, har tagit två OS-silver och fyra EM-medaljer, varav ett guld, och varit totalsegrare i den prestigefyllda och penningstinna turneringen Longines Global Champions Tour.

Nu kommer 56-åringen till Jönköping och den tredje upplagan av Elmia Scandinavian Horse Show, för en av sina mycket sällsynta tävlingar på hemmaplan.

Tidigare år har besökarna på Elmia Scandinavian Horse Show fått möta honom när han har haft clinics på Elmia. Men i år kommer publiken få se honom rida.

"Ska bli oerhört roligt"

Bengtsson tar med sig några av de hästar som håller på att förberedas för de större uppgifterna. Han kommer att tävla i alla de stora klasserna på, men exakt vilka det blir kan han inte avslöja i skrivande stund.

Rolf-Göran Bengtsson har tävlat på Elmia förut, för 20 år sedan, när det arrangerades tävlingar på platsen. Då var det en bra tävling med svenska mått mätt, men i dag anser han att Elmia Scandinavian Horse Show är en tävling av hög internationell klass.

Annons

– Elmia är en fantastisk tävlingsplats, den är verkligen top notch, både platsen och utrymmena, arrangemanget och kompetensen som finns. Det är en lite längre resa för mig, men det är det värt. Det ska bli oerhört roligt att komma dit, säger han i ett pressmeddelande.

Årets Elmia Scandinavian Horse Show anordnas 10-14 oktober.