Annons

Mariebo vann länsderbyt mot Värnamo. Tacka Ida Andersson för det.

– Nu när jag kan vara med igen så är det skönt att sätta några, säger Andersson.

Ja, för nog satte hon några strutar den här kvällen. Andersson såg med sina tre mål till att Mariebo vann matchen med 5–4 efter en svängig tillställning.

Just Andersson inledde målskyttet redan efter ett par minuters spel. Värnamo kvitterade på straff en stund senare. Men när Andersson gjorde sitt andra mål för kvällen och ledningen bara minuter senare utökades av Rebecka Malm såg det ut som det gulklädda hemmalaget hade full kontroll på händelserna.

Matchfakta

Fotboll, division 1

Mariebo–Värnamo: 5–4 (3–2)

Målskyttar MIK: Ida Andersson, ..

Matchfakta

Fotboll, division 1

Mariebo–Värnamo: 5–4 (3–2)

Målskyttar MIK: Ida Andersson, 3, Rebecka Malm, Amanda Roos

Spelplats: Stadsparksvallen, Jönköping

Tabellen: MIK kliver efter segern upp på 30 inspelade poäng efter 19 matcher. Laget ligger i skrivande stund trea i tabellen.

Annons

Fast gästerna gav sig inte.

– Det var väldigt mycket fram och tillbaka. Det svängde snabbt. Det kändes som vi hade det under kontroll men sedan så fick de in lätta mål hela tiden. Det kändes som vi jobbade i uppförsbacke. Det blev oroligt utan att de hade behövt bli det, säger Andersson.

Andersson avgjorde

MIK:s 3–1-ledning blev till 3–2. Efter att inhopparen Amanda Roos i början av den andra halvleken gjort 4–2 reducerade Värnamo ytterligare en gång.

En bit in på den andra halvlek kom så avgörandet.

Andersson snurrade runt i straffområdet och avlossade ett lågt avslut vid stolproten som gästernas målvakt inte lyckades nå. Forwardens tredje mål för kvällen blev också det som innebar tre poäng.

Ida Andersson och Lina Lindgren på plan för MIK.
Foto: Adam Jönsson

Men på andra sidan planen ville Mona Charour hos gästerna inte vara sämre. När hon satte rejäl nerv i matchen efter sitt 5–4-mål innebar det att det fanns ytterligare en hattrickspelare på Stadsparksvallens elljusupplysta gräsmatta den här fredagskvällen.

Laddar för nytt allsvenskt motstånd

Charour visade sig vara ett ständigt hot i djupled för ett, till stora delar, nykomponerat MIK-försvar. När forwarden inte själv sprang sig fri såg hon med en vass passningfot till att hennes medspelare fick lägen.

– De har ju en jätteduktig forward som vi hade svårt med i våras också. Sedan har vi många nya spelare på plan. Vi har tre som gör debut och gör det så bra som möjligt. Men man märker att de kanske inte är vana att hotas på det här sättet, säger Mariebos tränare Sandra Wuopio.

Irmeli Jonsson levererade många passningar från sin mittfältsposition.
Foto: Adam Jönsson

Mariebo valde alltså att vila en del spelare som för bara några dagar sedan skickade ut allsvenska Kalmar ur Hyundai cup. På onsdag väntar ett nytt allsvenskt motstånd då Linköping gästar Stadsparksvallen för den tredje omgången av svenska cupen.

– Det vi får ta med oss är inställningen. Vi fortsätter att kriga och slita hela tiden. Men det är bara att göra allting minst dubbelt så bra om vi ska ha en chans på onsdag, säger Wuopio.