Annons

Halvarsson är nämligen ett av de fyra nya namn som tar plats i förbundskapten Francois Gomez trupp till EM-kvalmatcherna mot Italien och Kroatien.

Martina Stålvant, Paula Juhlin och Elin Ljunggren är de övriga tre spelarna som har adderats till truppen sedan det första fönstret.

”Att vi har tre nya spelare med från Basketligan visar att vår inhemska liga håller hög kvalitet. Dessutom ska det bli spännande med Louice Halvarssons comeback i en landslagstrupp. Hennes träning går bra och Francois ser ”Lollo” som ett starkt tillskott i truppen med sin längd och rutin”, skriver Svenska Basketbollförbundet i ett pressmeddelande.

”Tillföra det lilla extra”

Louice Halvarsson slet av hälsenan i januari 2016, och har sedan dess även blivit mamma och inte spelat någon basket. Hon kommer alltså med i truppen trots att hon under våren ska spela i superettan, som är den näst högsta serien inom svensk basket.

Annons

– Jag känner mig ganska avslappnad och det ska bli jättekul. Jag tror jag kan tillföra det lilla extra och de andra i laget kanske kan lära sig lite från mig. Nivån på träningen är nästan bättre än i damligalag, sade hon när hon presenterades av Wetterbygden Sparks.

Sverige möter Italien i Boråshallen 10 februari och Kroatien på Hovet i Stockholm fyra dagar senare.