Annons

Move For Eti arrangeras av Pingstkyrkan i Jönköping, i samarbete med Pingstkyrkan i Värnamo och PMU (Pingstmissionens Utvecklingssamarbete). Tobias Sandqvist är projektledare:

Alla kan vara med

– Vi gör det här självklart för att få in så mycket pengar som möjligt till de som har drabbats, men också för att skapa uppmärksamhet kring katastrofen i Etiopien. Den har inte nått ut i media just nu eftersom fokus ligger på problem i vår närhet. Men upp emot 20 miljoner människor svälter på grund av den värsta torkan där på 50 år, enligt uppgifter från FN.

Pingstkyrkan har ett långvarigt engagemang i just Etiopien och bedriver en nationell insamling. Move For Eti är ett lokalt arrangemang som ingår i det arbetet. Loppet startar på parkeringen vid Spira klockan 10 den 6 juni. Målgången är i närheten av Rådhusparken, där man kan fortsätta dagen med nationaldagsfirande om man så vill.

Man kan välja en runda på antingen fem eller tio kilometer.

Annons

– Alla kan vara med. Om man inte kan springa går det bra att gå, lunka eller jogga.

Startavgiften är 250 kronor och går oavkortat till insamlingen. Kostnader för själva loppet står Pingstkyrkan för.

Avgiften en gåva

– Det kan låta mycket för ett nystartat lopp men det är inte bara en startavgift utan en gåva till välgörande ändamål.

De har inte satt något slutdatum för när man kan anmäla sig till loppet och det går troligtvis att i nödfall anmäla sig på plats. Men de föredrar att man anmäler sig och betalar avgiften via deras hemsida, eftersom det underlättar alla administration.

Man har också olika möjligheter för företag som vill sponsra loppet.

Hur många anmälda har ni nu (läs tisdag)?

– Ett hundratal - enligt mig lite för slappt för Jönköping. Det är okej men jag vet att vi kan bättre. Vi har satt målet till 500 deltagare och det tycker jag är rimligt att nå, fast det är ett nytt lopp.

Tobias Sandqvist berättar också att det här loppet kan bli ett årligen återkommande arrangemang, men kanske med olika mål för insamlingen.

Mer information finns på: www.moveforeti.se

Du har väl inte missat att ladda ner Jnytts app?