Annons

Klockan var 17:30 när polisen fick ett larm gällande bråk på Jordbrovägen i Jönköping. Ett flertal polispatruller åkte till platsen och kontrollerade personerna som uppträdde stökigt. Ett antal av dem var berusade, en fick omhändertas för tillnyktring och övriga avvisades från platsen.

Strax efter klockan 19 tog polisen emot ett överfallslarm från en restaurang på Sjukhusgatan och polispatruller åkte dit. Information framkom om att en berusad person stökade inne på restaurangen, men när polisen anlände var läget lugnt. En person fick dock tas om hand på grund av berusning.

Enligt polisen har många människor samlats på A6-området och det förekommer en del fylla. Däremot är ordningsläget under kontroll.

- Idag är det något mer än igår, men det är ändå en rätt så lugn kväll så här långt. Berusningsgraden är hög på sina håll och vi har fått göra en del omhändertaganden, säger polisens presstalesman Fredrik Kliman till Jnytt.

Annons

- Det är mycket fordon och folk runt A6, men kvällen är relativt lugn. Även om den fortfarande är ung, fortsätter Kliman.

Klockan 21:02 larmades polis och ambulans till en misstänkt misshandel på Bataljonsgatan. De inblandade kontrollerades, och en man i 20-årsåldern hade ramlat in i en parkerad bil. Han tyckte inte att han var i behov av vård, men en utredning gällande misshandel kommer inledas.

- Det är ingen gripen och det är för mig oklart om det finns någon misstänkt, säger Fredrik Kliman.