Annons

Det var vid en rutinkontroll som köttproducenten KSL Ugglarps i Karlmar upptäckte salmonella i tärnat nötkött. City Gross i Jönköping är en av butikerna som hann få kött innan larmet gick ut. Och köttet började säljas i butik den 29 augusti, innan larmet ska butiken ha sålt 24,8 kilo av nötköttet.

- Vi agerade direkt när vi fick larmet.Det vi hade på lagret tog vi bort direkt och sedan har vi sanerat avdelningen flera gånger av försiktighetsskäl, säger City Gross butikschef Christofer Björkman till JP.se.

"Rör sig inte om jättemånga kunder"

City Gross har annonserat i JP, och satt upp skultar i butiken om det sålda köttet. Det är nötkött från KLS Ugglarps som såldes tisdagen 29 augusti, med sista förbrukningsdatum 30 augusti som riskerar att ha smittan.

Annons

- Vi har en del kunder som ringt och det har även lämnats tillbaka kött till butiken. Med tanke på att det handlar om drygt 25 kilo så rör det sig inte om jättemånga kunder, Björkman.

Livsmedelsinspektörer har nu fått till uppgift att kontrollera så köttet plockats bort från de berörda butikerna. Salmonellabakterierna dör när köttet hettas upp till 72 grader.

- Så länge det är genomstekt och man är noga med handtvätt och hygien i köket så är det ingen fara, säger livsmedelsinspektör Agnes Kilander till Jönköpings Posten.


Foto: Øijord

Mat