Polisen fick klockan 12.34 larm om ett bråk mellan flera personer i anslutning till Migrationsverkets lokaler på Östra Storgatan i Jönköping. Det handlar enligt polisen om en man som har blivit misshandlad. Enligt vittnen på platsen ska han ha misshandlats med någon form av verktyg, eventuellt en skruvmejsel.
– Det är väldigt upprört här nere, berättar ett vittne för Jnytt.
– Många skriker och gråter. Vissa pratar om IS andra talar om familjefejd, det är väldigt oklart.Gärningsmannen ska direkt efter händelsen ha sprungit i riktning mot Juneporten.

Skadad till sjukhus
Polisen uppger att det finns uppgifter att även gärningsmannen ska vara skadad. Det är oklart hur pass svårt skadad den misshandlade mannen och kvinnan är. De misshandlade ska inte vara anställda på Migrationsverket utan på besök.
En av de två misshandlades fick föras med ambulans till sjukhus. Den andra ska, enligt polisen, vara färdigbehandlad och personen ska under eftermiddagen sitta i förhör hos polisen. 

Kom själv till polishuset
När Jnytt är i kontakt med polisen vid 15.40 meddelar vakthavande befäl Anneli Jonsson Hammo att en man har uppsökt polishuset i det här ärendet.
Efter förhören gjorde åklagaren bedömningen att mannen inte skulle behöva sitta kvar i polishuset, utan han släpptes. Brottsmisstankarna mot honom kvarstår dock. Polisen har nu ett stort antal vittnen att förhöra.

Det finns uppgifter till Jnytt att bråket på Migrationsverket ska vara sammankopplat med det bråk som var på Skolgatan i Jönköping i början av december. De uppgifterna är dock inte bekräftade av polis ännu.