Annons

Ett av de större projekten som planeras under året handlar om en totalrenovering av friidrottsanläggningen på Råslätts idrottsplats. Anläggningen är gammal och löparbanorna är i väldigt dåligt skick. Banorna fick en ny beläggning under 2009, men nu krävs det att hela anläggningen totalrenoveras.

Ett annat stort projekt på årets lista är ispisten på Vapenvallen i Huskvarna som behöver bytas ut. Det beräknas kosta cirka tre miljoner kronor. I samband med detta behöver en del åtgärder göras som inte ingår i projektet. Det handlar bland annat om anpassning av markytor runt omkring pisten.

Välanvänd anläggning

Det tredje stora projektet för året handlar om Puls arena på Råslätt som bedöms vara i extremt dåligt skick. Anläggningen är välanvänd och över tio år gammal. Boverket har beviljat 750 000 kronor i bidrag för att totalrenovera anläggningen och detta motsvarar hälften av totalkostnaden. Resten måste kultur- och fritidsförvaltningen stå för.

Annons

Vapenvallen i Huskvarna har en ispist som behöver bytas ut under året.
Foto: Ola Pilhem/Arkiv

– Det årliga anslaget för upprustning av idrottsanläggningar fördelas efter de behov som finns. Det kan till exempel handla om satsningar på fotbollsplaner, datanät och belysningsstolpar, berättar Hans Hellström (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.