Annons

Totalt kom 120 Afghanska killar hemmahörande i tolv kommuner från södra Sverige till spel i vad som benämns som en “årligen återkommande” volleybollturnering.

Safar Ziraki och Zaman Mohammad tog stort ansvar för turneringen, men hann också med att lira lite själva.

– Det är roligt spännande att stå som arrangör för arrangemanget. Många av oss har samma bakgrund och vi känner igen de flesta av de spelare som är här, säger Ziraki i en kommentar.

Volleyboll är en stor sport i Afghanistan och det är många som vuxit upp med sporten i landet. Här i Sverige har de tagit vara på sin kunskap och anslutit sig till volleybollklubbar runt om i landet på olika nivåer. Några spelar i division 1-klubbar och andra spelar volleyboll mest för motion och nöjets skull. Många är också aktiva för att odla vänskapen och dela gemenskapen med människor med samma bakgrund.

Annons

I helgens turnering var syftet att samla ihop volleybollspelare på en ort som sedan får en plats eller kommun. Lag från Stockholm, Sandviken, Växjö, Göteborg, Kalmar, Värnamo, Västerås och naturligtvis Habo och Jönköping kom till spel.

Efter ett gruppspel och slutspel var det till slut Habo och Västerås som gjorde upp om första-platsen och turneringsvinsten. Västerås drog det längsta strået efter att båda lagen visat upp ett offensivt spel med många fina dueller.

Resultatlistan

1 Västerås

2 Oqap Habo

3 Ostadan Malmö

4 Javanan Jagheri Uppsala

5 Khaifar ..

Resultatlistan

1 Västerås

2 Oqap Habo

3 Ostadan Malmö

4 Javanan Jagheri Uppsala

5 Khaifar Borås

6 Växjö

7 Nyköping

8 Omid Patu Norrköping

9 Sandviken

10 KFUM Jönköping

11 Göteborg

12 Kalmar

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app