Annons

Detta är andra året i rad som det arrangeras en stor hästtävling på Elmia i Jönköping. En stor skillnad är att det i år är världspremiär för islandshästtävlingar inomhus.

- Det har alltid funnits banor utomhus där det kunnat köras tävlingar. Men det har aldrig byggts en ovalbana inomhus för tävlingar, där är vi först, säger projektledare Jonas Bentving till Jnytt, som såklart tycker det är glädjande att kunna presentera en världspremiär på Elmia.

- Det känns perfekt, det är jättekul och härligt.

"Fler läktarplatser och luftigare bana"

Den stora arenan har bytt hall i jämförelse med hur det såg ut förra året.

- Vi har fler läktarplatser och en luftigare bana. Det blir bättre för ryttare, hästar och publik, säger Susanne Lothigius, och berättar de är nöjda med hur hästtävlingarna har blivit.

Annons

Arrangörerna tror på mycket publik även i år.

- Undersökningar visar att 92 procent av de som var här förra året kommer tillbaka, och tittar vi på biljetter som sålts i förväg så är det en betydlig ökning. Det finns alla förutsättningar för att det kommer mycket publik, resonerar Jonas Bentving.

Under de olika tävlingarna kommer det finnas både yngre förmågor och absolut Sverigeelit på plats. Det kommer även arrangeras hopphästauktion och över 100 utställare finns på mässområdet.


Foto: Erik Boström

Hästtävlingarna på Elmia har inletts.
Foto: Erik Boström


Foto: Erik Boström


Foto: Erik Boström