Annons

För drygt en månad sedan var Noah Shamoun, som skrev på för division 1-klubben Assyriska IK inför pågående säsong, och tränade med den italienska Serie A-klubben Parmas U17- och U19-lag.

– Allt är bra här, jag trivs. Anläggningen är jättefin och både fotbollsspelarna och tränarna är bra. Jag kan inte klaga på något. Kvaliteten är väldigt hög, de har så klart höga krav. Spelarna här är duktiga både taktiskt och tekniskt, sade han till Jnytt under vistelsen i Italien.

Enligt uppgifter till Sport-Expressen pågår nu konkreta förhandlingar där Serie A-klubben förbereder ett bud på 16-åringen.

Annons

"Stort intresse kring sig"

– Han har ett stort intresse kring sig. Vi har två konkreta förslag i dagsläget, men vi har inte bråttom och är måna om att han hamnar i rätt miljö. Det är det viktigaste och det spelar ingen roll hur stor klubben är, säger Christian Shamoun, som tillsammans med Walid Faour är agenter åt Noah Shamoun, till tidningen.

Parma hade sin storhetstid på 1990-talet då Tomas Brolin hade en framgångsrik sejour i laget. Efter några år i lägre divisioner var klubben tillbaka i Serie A under säsongen som gick.

Enligt Sport-Expressen har även en toppklubb i Premier League hört sig för om Noah Shamoun.