Annons

Kökschefen Petter Viding sågs ofta vid sidan av tv-kocken Tommy Myllymäki, som startade upp och under flera år drev restaurangen Småländska kolonin.

Petter Viding var då nykorad vinnare av svenska titeln som Årets unga kock och året därpå blev han fyra när världens unga kock skulle utses.

Startat tre restaurang

På Småländska kolonin träffade Petter Viding och Slottsvillans delägare Michaela Norrman, som då var servitris och samtidigt studerade på högskolan i Jönköping. Petter Vidings karriär fortsatte i Stockholm där han arbetat som Hotel diplomats creative chef. Han har startat upp tre restauranger på Stockholmskrogen Hornhuset och nu senast arbetade han på restaurangen Mr. Frech vid Slottskajen.

– Nu gör Petter comeback till Småland då han satsar på sin pop-up restaurang Omakase på Slottsvillan under en helg, berättar Christian Ullmark, delägare till Slottsvillan, för Jnytt.

Annons

Vandrande serveringar

Helgen 30-31 mars kommer att präglas av Petter Vidings matlagning, kännetecknad av nordisk och framför allt småländsk tradition.

– Gästerna kommer att uppleva tolv vandrande serveringar som tar dem genom Slottsvillans olika rum. Vi börjar i vinkällaren och förflyttar oss successivt upp till vinden samtidigt som det byts kläder. Det blir en avsmakningsmeny och det kommer att finnas kopplingar till 1800-talet. Det blir en häftig upplevelse, utlovar Christian Ullmark.

Vad som händer längs vägen mellan de olika rummen i Slottsvillan kommer att bli en överraskning för gästerna, som också sover över efter middagen.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app
Mat