För andra året i rad spelade Sverige en handbollslandskamp i Kinnarps Arena – och arenan fylldes framför allt av många ungdomar som spelar Hallbybollen den här helgen.

– Det var lite nervöst innan eftersom det var fullsatt och det var första gången jag spelade en landskamp hemma i Jönköping. Men när jag kom in på planen lyftes jag bara av energin, säger Fredric Pettersson, med IK Cyrus som moderklubb.

– Det är en enorm skillnad när man får spela inför så här stor publik. Man hör när de klappar igång en, och det är härligt att få tillbaka energi.

”Okej för egen del”

Publiken fick se ett Sverige som fick en smakstart på matchen. ”Blågult” gjorde matchens tre första mål och släppte sedan aldrig ifrån sig ledningen. Sverige var i ledning med 20-14 i paus efter en målrik första halvlek. I andra halvlek nådde Sverige inte upp i samma nivå, och Norge var vid två tillfällen bara tre bollar efter i målprotokollet. Men i slutminuterna kom ett nytt svenskt ryck och till slut blev det seger med klara 37-29.

Därmed är Sverige fortfarande obesegrat i Kinnarps Arena.

Fredric Pettersson, som numera spelar i franska Toulouse, fick en hel del speltid matchen igenom, gjorde ett mål och var inblandad i många dueller.

– Det var helt okej för egen del. Det finns en del saker, framför allt bakåt, som vi behöver jobba på. 29 mål bakåt är lite väl mycket, men jag tror att det kommer mer och mer. Vi har några dagar på oss. Norge har ett bra lag och har precis som Sverige ett yngre och talangfullt lag, så det här var en väldigt bra vinst

Två landskamper till

Matchfakta

Handboll, Landskamp

Sverige-Norge 37-29 (20-14)

Sveriges målskyttar: Simon Jeppsson, 6,..

Matchfakta

Handboll, Landskamp

Sverige-Norge 37-29 (20-14)

Sveriges målskyttar: Simon Jeppsson, 6, Johan Jakobsson, 6, Mattias Zachrisson, 4, Emil Frend Öfors, 3, Jim Gottfridsson, 3, Max Darj, 2, Jerry Tollbring, 2, Niclas Ekberg, 2, Albin Lagergren, 2, Philip Stenmalm, 2, Lukas Nilsson, 2, Jesper Konradsson, Fredric Pettersson, Andreas Nilsson.

Publik: 6 673, Kinnarps Arena.

Sverige spelar ytterligare två landskamper innan VM för svensk del drar igång nästa fredag, möter Norge på nytt i Kristianstad på lördag kväll och två dagar senare står Chile för motståndet i Malmö.

Den svenska truppen innehåller just nu 18 spelare, men innan truppen spikas ska två spelare bort. Fredric Pettersson, som är en av fyra mittsexor i truppen, är optimistisk och tror på VM-spel för egen del.

– Ja, det blir nog bra. Jag både hoppas och tror på det, säger han.

JnyttTV. Hör vad målvakten Mikael Appelgren säger om matchen.