Emil Lindgren
Ålder: 23 år.
Familj: Mamma, pappa och syster.
Född: Falun.
Bor: Säter och Marostica, Italien.
Sport: Cykel, mountainbike.
Klubb: IK Hakarpspojkarna.
Tävlar i OS: 23 augusti.

Emil Lindgren befinner sig just nu på Bosön i Stockholm för att slipa på de sista detaljerna innan äventyret i Peking börjar. Laddad och beredd ser han fram emot att åka till Kina.
Men allting har inte varit enkelt för 23-årige Lindgren.
För två år sedan blev han nedslagen och rånad under en världscupstävling i Västindien. Som om inte det var nog skadades han i en trafikolycka i samband med en tävling i Uppsala.
Tänker du på det något idag?
- Det har påverkat min karriär helt klart, men det kan hända vem som helst. Jag var i mitt livs form och hade tänkt göra en bra första världscup. Året blev lite spolierat men det är inget jag grämer mig över. Ibland står en bil i vägen...
- Det blir en erfarenhet rikare, man måste gå igenom saker för att man ska bli bra. Det är en del av verkligen.

Haft målet i flera år
Målet att kvalificera sig för OS har Emil haft i flera år. Och i mitten av juni kom också beskedet. En tredjeplats i VM i Val Di Sole, Italien, räckte för att han skulle kvittera ut OS-biljetten.
- Det är en stor grej. Det är både ett äventyr och allvar. Det blir en kombination, förmodligen ska jag kunna göra något bra av det.
Det stora affischnamnet och Sveriges cyklisthopp är Fredrik Kessiakoff. Men räkna inte med Emil Lindgren ska utmana honom - eller resten av eliten. Lindgren ingår i Svenska Olympiska kommitténs talanggrupp och har tack vare det fått en plats.

Resultatet spelar ingen roll
Förväntan finns, men resultatet spelar ingen roll.
- Nej, helt ärligt ska jag inte kunna utmana. Blir jag topp 20 är jag nöjd. Jag hoppas att benen bär, det blir ett OS för att vara med för att se och lära. I London blir det min tur. Det är den riktningen jag vill ha, säger han.
- Jag och Fredrik tävlar tillsammans och jag är nöjd att Fredrik sitter där han sitter. Jag får erfarenhet men det är inte det sista OS jag tänker göra. Jag har sagt att jag ska göra några till. Jag har sagt att jag ska pensionera mig efter 2020, det blir mitt sista OS, säger Emil och skrattar.
Hur ser ett perfekt OS ut?
- Att hela Sverige gör bra ifrån sig. Jag hoppas att det blir en del uppstickare...