Annons

Blodomloppet är inte bara en populär löpartävling utan också en manifestation för blodgivning. Alla som vill kan delta och man väljer mellan att gå eller springa fem eller tio kilometer. På tisdagskvällen var det dags i Knektaparken.

Julia Linder ska springa med sin son Alex och sin syster Sara för första gången.

- Det är första året vi springer. Vi ville göra något roligt som inte är att spela playstation, haha. Vi ville göra något tillsammans, säger systrarna Julia och Sara Linder.

- Det ska bli kul. Jag kör fotboll så jag springer ju ganska mycket. Jag tror det kommer gå bra, säger Alex Linder inför loppet.

Men det är inte bara för det roliga som de ska springa loppet, utan det är också för loppets syfte - att uppmärksamma blodgivning.

- Det är en blandning, det är en rolig sak att göra och då är det ju bra att det är för en bra sak också. Det är bra att det gör fler uppmärksamma på det, att det behövs folk som ger blod, säger gänget.

Annons

"Det känns alltid bra att vinna"

På herrarnas fem kilometer segrade Edvin Claesson och på damsidan Gabriella Gustafsson. På tio kilometer segrade Oscar Claesson och Jenny Johannesson.

- Det känns jättebra. Jag försökte hålla ett jämt lopp. Det var ganska behaglig löpning på grund av vädret, säger Jenny Johanesson som vann damernas tio kilometer.

Jenny har sprungit flera år tidigare och är en van löpare, men hon var inte helt berädd på en vinst.

- Jag tänkte att jag springer på så får vi se, och det gick ju vägen! säger hon efter målgång.

Edvin Claesson vann herrarnas fem kilometer och var mycket nöjd med sin vinst.

- Det känns bra det gör det, det känns alltid bra att vinna! Jag kände under loppets gång att jag låg med bra och att jag kändes pigg, säger han.

Också han har sprungit blodomloppet tidigare och han berättar att vinsten och känslan under loppet kom som en positiv överraskning.

- Jag var inte förberedd på att vinna. Jag har haft mycket problem med magen, så jag har haft svårt att springa. Så jag har inte tränat alls till det här.

Se repris av live-sändningen av målgången.

Edvin Claesson som vann herrarnas fem kilometer
Foto: Noah Toth

Gabriella Gustafsson vann damernas fem kilometer
Foto: Noah Toth

Vinnaren av herrarnas tio kilometer Oscar Claesson
Foto: Noah Toth

Jenny Johanesson som vann damernas tio kilometer
Foto: Noah Toth

Relaterat: Jnytt sänder live från Blodomloppet