Annons

Det var glada miner efter assyriskas avancemang till division 3. Foto: Jozo Glavas
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:

Assyriska IK har sedan man grundades 2009 tagit ett kliv i seriesystemet varje säsong förutom den första säsongen. Då kom man på andra plats i division 6. Men efter det har resan gått spikrakt uppåt. Och i dag tog man klivet upp till förbundsserierna, division 3 och högre.
– Det är fantastiskt. Vi hade mycket press på oss inför säsongen, men grabbarna har visat hjärta hela tiden, säger en lycklig Daniel Culha.

Säker vinst
I dagens match mot Stockaryd skulle det räcka med en poäng för att säkra avancemanget, men Assyriska dominerade hela matchen från första minut och tog hem alla tre poängen. I matchens 53:e minut gav skytteligaledaren Michel Kamhie hemmalaget ledningen med ett distinkt skott. Ashor Denka-Nisan fastställde slutresultatet en dryg kvart före slutet då han snyggt chippade över en utrusande målvakt. Men siffrorna var i underkant och matchen kunde slutat med betydligt större siffror.
– Vi visar i dag att vi är ett bra lag. Vi har visat det hela säsongen, och det är välförtjänt att vi går upp, säger Culha.
Efter väntade ett vilt friande på både planen och i omklädningsrummet där flera spelare och ledare blev inkastade i duschen.
Inför säsongen var Assyriska storfavorit till att ta hem seriesegern, och trots vissa bottennapp under året har man hela tiden varit med i toppen och spelat en publikfriande fotboll.
– Det känns underbart, det är grabbarna värda, säger Culha.

Se flera klipp och bilder i toppen av sidan

Fakta

Fotboll, Division 4 elitAssyriska-Stockaryd 2-0 (0-0)1-0 (53) Michel Kamhie,2-0 (76) Ashor Denka-N..

Fakta

Fotboll, Division 4 elitAssyriska-Stockaryd 2-0 (0-0)1-0 (53) Michel Kamhie,2-0 (76) Ashor Denka-Nisan.Spelplats: Rosenlunds IP.