Annons

Gamla Postterminalen ska rivas och lämna plats för bostäder. Klockan tolv på söndag släpps de 41 första lägenheterna i Brf Drotten till försäljning, och det sker enligt principen ”först till kvarn”.

De som är intresserade kan skriva ett förhandsavtal på Svensk Fastighetsförmedlings kontor, men då får man förmodligen vara ute i god tid. Vid flera tidigare tillfällen har folk börjat köa redan under natten, och något liknande kan ske igen.

– Vi har märkt ett otroligt tryck på det här släppet. Intresset är enormt. Troligtvis kommer det bli köbildning utanför, och det kommer nog inte finnas lägenheter till alla. Därför blir det en utmaning att ge alla kunder hjälp, säger Sandra Kristoff, som är en av två ansvariga mäklare.

”Moderna bostäder”

Annons

– Jag vågar inte ge någon rekommendation om när folk ska vara på plats, men man bör ha kommit ett par timmar innan för att vara säker på att få en lägenhet.

Lägenheterna kommer att uppröras av det Göteborgsbaserade företaget Wood & Hill i samarbete med Peab. De som bor i Brf Drotten kommer ha tillgång till en gemensam övernattningslägenhet och ett spa med bastu.

– Det blir moderna bostäder med gediget material och vi har tagit hänsyn till vad folk frågar efter. Vi satsar på en hög standard inne i lägenheterna och alla lägenheter har en egen tvättpark, säger Kristoff.

Varierande storlek

Lägenheterna kommer att ha varierande storlek, det ska byggas allt från enrummare på 35 kvm till fyrrummare på 114 kvm. De billigaste lägenheterna kostar knappt 1,5 miljon kronor medan de dyraste går på drygt tre miljoner. Inflyttningen beräknas ske under det tredje kvartalet 2019.

– Det är roligt att se att olika åldrar har visat intresse, det är allt från studenter i 20-årsåldern till pensionärer. Jag tror att det blir blandade åldrar på söndag, säger Kristoff.

När byggstarten kommer att ske är fortfarande oklart eftersom Jönköpings kommun ännu inte har beviljat bygglov. Men enligt Sandra Kristoff har man hållit sig inom ramarna för detaljplanen, så hon tror inte att bygget kommer stöta på några komplikationer.

Du har väl inte missat att ladda ner Jnytts app?