Annons

Dragan Bratic har drivit ett flertal strippklubbar både i Jönköpingstrakten och på andra platser i Sverige. Nu har han häktats vid Östersunds tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för överträdelse av myndighets bud, uppger Östersunds-Posten. Det brottet innebär att man rubbar, skadar eller förfogar över egendom som tillhör en myndighet.

Annons

I tisdags kom det larm om ett inbrott hos Brinkeboda värdshus, där Bratic tidigare hade strippklubben McDragans. Huset har senare sålts på exekutiv auktion. Totalt greps fyra personer, de övriga tre har släppts på fri fot men är fortfarande misstänkta för skadegörelse, grov stöld och överträdelse av myndighetsbud. Det uppger P4 Jämtland.

Nekar till brott

Vice chefsåklagare Eva Lena Rimér var nöjd med att tingsrätten gick på hennes linje och häktade Bratic. Hon ville, enligt Östersunds-Posten, inte uttala sig om hon kommer att väcka åtal för fler brott än överträdelse av myndighets bud, som kan ge fängelse i upp till ett år.

Bratic har, genom sin försvarsadvokat Jan-Åke Nyström, förklarat att han nekar till brott. Han har även motsatt sig häktningen.

Åklagaren har fram till 22 december på sig att väcka åtal.

Vid sidan av detta utreds Dragan Bratic för grova bokföringsbrott och grovt skattebrott av Ekobrottsmyndigheten.