Det händelserika årsmötet

Studentkårens årsmöte i april blev en riktig långkörare och fick efter 14 timmar avbrytas för att sedan tas upp en månad senare. Mötets heta fråga var om den tidigare ordföranden Toni Subotin skulle få ansvarsfrihet, vilket han inte fick. Dessutom valdes Toni Johansson till ny vice ordförande och Hristo Balabanov till ordförande.

Cellskapet bildades

Hälsohögskolans två sexmästerier FUSK och Fezztingen slogs ihop och bildade Cellskapet som nu har hand om allt från inspark till sittningar för de vita studenterna.

JURA:s framgångar

I februari åkte skolans roddförening till Stockholm för student-SM i inomhusrodd. De fick åka hem med en medalj av varje valör. I september åkte de tillbaka för att visa vad de gick för på öppet vatten också. Framgångarna fortsatte och den här gången tog de ett guld och två brons.

Insparksfestivalens andra år

Festivalen är på väg att bli en tradition och i år var det Silvana Imam, Hoffmaestro, Panda Da Panda och Rebecca & Fiona som stod på scen. Även HLK:s entré förvandlades till dansgolv med ett antal DJ:s. Festivalen blev till och med vald till ett IQ-projekt. Hur kommer festivalen utvecklas till nästa år?

Service Center byggdes

Annons

Det var länge oroligt hur campusområdet skulle se ut eftersom Service Center byggdes samtidigt. Den nya utbyggnaden vid ingången till Jibs innegård kommer samla allt en student kan behöva hjälp med. JU-kortet, intyg från Ladok och parkeringstillstånd kommer allt tillhandahållas där.

Books & Coffee blev Rio

Det populära fiket under studenkårens lokaler fick ett nytt utseende och nytt namn, Rio. Med mer matservering och alkoholtillstånd har kåren där stora möjligheter att skapa evenemang. Redan i höst har man erbjudit livemusik och stand up.

Ny projektledare till kåren

Både insparksfestivalen och Rios nya profil skapades till största del av kårens projektledare Erik Wendel. Han har nu fått sin efterträdare i form av pedagogstudenten och förre Pedsex-ordföranden Jimmie Kjellberg.

Äventyraren som besteg Kilimanjaro

Jonathan Ljungqvist som man ofta ser husera på den här sidan gjorde något riktigt stort i höst. Han besteg Afrikas högsta berg, Kilimanjaro som bärare. Han svarade på frågor om sin resa på 036students Facebook-sida.

JSA:s långkörare till möte

Stämningen kring JSA:s årsmöte var spänd redan veckan innan då det kommit fram att studerandeföreningen hade en skuld på runt en halv miljon kronor. Mötet höll på långt in på natten där den heta frågan var just skulden och om ordförande Amanda Fischer skulle få sitta kvar. Fischer blev efter många om och men avsatt.

”Radio K bryr sig” slog rekord

Det var fjärde gången radio föreningen på HLK anordnade maratonsändningen till förmån för Musikhjälpen. I år las video till som medium så intresserade kunde följa livesändningen och allt som hände i studion direkt på Facebook. Intresset exploderade och förutom att SVT kom för att göra ett reportage så drog de in över 18 000 kr till Musikhjälpen.

iq
rio