Annons

Det var i maj som studenterna Jonathan Lennström Nyström, Carl Uggla och Axel Lundberg vann finalen av Science Parks Acceleratorprogram med sitt företag Volentos. Företagets affärsidé går ut på att föra samman ideella organisationer och volontärer genom en plattform, som nu har lanserats i form av en hemsida.

- Det finns absolut jättemånga bra plattformar men det börjar bli väldigt kommersiellt. Vi förenklar kontakten mellan volontärer och organisationen så det blir ingen mellanhand. Vi ska inte ta några pengar från själva förmedlingen av volontärarbete, säger Lundberg till JP.se.

Inriktar sig på Sydostasien

Volentos inriktar sig på Sydostasien och det finns redan ett tiotal organisationer i fyra länder registrerade på hemsidan. Målet är att hemsidan om ett år kan lista minst 75 organisationer, samt att företaget har en stadig användarbas. Längre fram är tanken att Volentos ska kunna erbjuda skräddarsydda upplevelser och konferensresor för företag, för att på så sätt få inkomster.

Annons

- Vi brinner mycket för det så om vi känner att det går bra och det finns intresse så kommer vi absolut att jobba med det, säger Lundberg.