När Jnytt når Lundblad säger han att det beror på tidsbrist och att han för mycket annat att göra.

I övrigt hänvisar han frågor till ordförande Dan Nordlöf som får göra de officiella uttalanden från klubbens sida.

Enligt uppgifter till Jnytt ska det ha funnits samarbetsproblem i föreningen, något Nordlöf förnekar. I stället bekräftar JIK-ordföranden Lundblads förklaring till avhoppet.

– Han tycker att han inte har den tiden som krävs. Vi är inne i ett intensivt arbete och det är ideella krafter även i styrelsearbetet. Vi behöver fylla på med nya ledamöter nu. Valberedningen jobbar med det, säger Nordlöf.

JIK:s ordförande Dan Nordlöf får klara sig utan vice ordförande Peter Lundblad. Den sistnämnde har valt att hoppa av sitt uppdrag. Enligt uppgifter till Jnytt rör det sig om samarbetssvårigheter inom föreningen. JIK:s förklaring är att det handlar om tidsbrist.
Foto: David Wreland

Under sensommaren och hösten stormade det kraftigt kring JIK.

Enligt uppgifter till Jnytt hade klubben strypt löner som ett led i arbetet att klara den elitlicens som införs i innebandyn.

Annons

Flera spelare lämnade klubben på grund av utebliven lön. Oskar Malmgren, David Östergren och Johan Uhlin valde alla att gå skilda vägar med Jönköpingsklubben. Tobias Zälle lånades ut till allsvenska Fagerhult.

Malmgren skrev på för Mullsjö men då JIK formellt äger spelarens licens trots att spelaren brutit sitt kontrakt på grund av utebliven lön har backen inte kunnat spela för sin nya klubb den här säsongen.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app