Annons

Annons

Och Ohlsson har all anledning att vara nöjd. För första gången den här säsongen lyckades en förare ta pallplaceringar i de båda loppen, och det var just Ohlsson som blev den föraren. I det första loppet kom han på andra plats för att i det andra komma på tredje plats. Och att komma på pallplats i två lopp i rad är ingen enkel uppgift med tanke på det tuffa kvalsystemet.
- Härligt vara först med två pallplatser. Det var otroligt viktigt nu när alla höjdare från Kia var här och tittade, sa han efter helgens STCC-tävlingar.
- Jag är jättenöjd, vi har kämpat hårt och nu har vi hittat lite rätt. Det är bra för självförtroendet och roligt för teamet att vi håller oss på pallen och jag hoppas att vi ska kunna fortsätta göra det. Det är viktigt för Kia, Brovallen och mig själv. Jag trodde faktiskt inte innan helgen att det skulle vara möjligt att ta två pallplatser. Jag har haft en tuff säsongsinledning med missade tester och en bil som inte fungerade i premiären. Men när vi kom hit kändes det från första varvet att bilen är i ordning, nu går det att köra fort, sade han.

”Otroligt skönt”
För Oscar Palm gick det också bra i helgens Carrera Cup-tävlingar. I det första racet var han nära att snuva Johan Stureson på segern. Men dessvärre för Palm så slutade det loppet i barriärerna.
- Så tråkigt, sade en märkbart besviken Palm till Carreracup.se. Bilen kändes fantastisk idag. Jag tog det lite lugnt i början för att spara på däcken, och sedan kom greppet bit för bit. Jag kom ikapp Johan och tog första bästa chansen. Tyvärr tappade jag ut bilen lite utanför spåret, förlorade bakvagnen och satt i muren. Jag visade i alla fall att jag var snabbast och pole position i Race 2 känns kanon – om vi nu bara får ihop bilen i tid.
I det andra loppet gick det desto bättre för Palm. Han fick revansch på Sturesson och stod till slut som segrare efter ett imponerande lopp.
- Så otroligt skönt, sade Palm efter prisutdelningen. Jag var besviken efter det första racet, men nu känns det betydligt bättre. Jag trodde att Johan skulle hänga med lite bättre de första varven, men som tur var kunde jag öppna upp en liten lucka. Pole position, seger, snabbaste varv och utökad mästerskapsledning – det blev en bra dag, trots allt!
Nu leder Palm den totala cupen med 80 inkörda poäng, elva före Lars-Bertil Rantzow på andra plats.